måndag 13 juni 2011

Dina har bytt efternamn...

Numera heter hon också Romanus och då har hon på eget initiativ börjat öva på att skriva det. Mamma fick också heta Romanus på pappret efter att hon frågat hur mamma skulle kunna få heta samma sak. Dina gillar ju bröllop.

Historien om hur Dina fått sitt andra efternamn först nu är följande; när Dina föddes i sverige fick hon inte ta Fredriks mellannamn som är Romanus utan bara hans riktiga efternamn som är Gillström. Hon fick heller inte heta Romanus i mellannamn då det är ett pojknamn och det då inte kan ges till en flicka. Så nu när Harrison skulle få sitt namn (som måste vara samma som sin syster av nån anledning) så blev vi tvugna att ändra Dinas namn samtidigt. För att kunna ändra Dinas namn var Fredrik tvungen att ändra sitt namn till Gillström Romanus istället för tvärtom och sen ändra tillbaka när barnen fått sina namn. Dinas namn lyckades vi ändra så hon heter numera Dina Maria Romanus Olsson. Fredrik heter fortfarande Gillström Romanus och Harrison heter Harrison Alexander Olsson. För de kan inte fastställa faderskapet ifrån sverige. Så vi måste åka till sverige för att kunna registrera Fredrik som pappan och ge honom delad vårdnad. Ja så kan det gå när man lever i synd. Hade vi varit gifta hade han automatiskt blivit pappa. Ja där ser man hur praktiskt det är att vara gifta.

På bilden har Dina ritat hur fint vi hade det på Jazzkonserten med picnic som vi var på igår med några av Dinas klasskompisar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja hon är ju en konstnär säger mormor.

Birgitta sa...

Var är gillaknappen?

Janne sa...

Vad bra hon skriver! Och vad krångligt det blev med namnbytet :)