onsdag 4 mars 2009

Men va f**!

Ska det ta 2 timmar varje kväll att natta? Vad gör vi för fel? Varför har andra det lättare? Jag vet inte hur länge till jag orkar med, jävlit frustrerande. Det har hänt någon gång att hon somnat ganska direkt när vi lagt henne men hon har ju aldrig velat sova. Vi har ju kämpat i snart 3 år juh. Det var bättre förr....när man fick droga sina barn med en trasa med rom på.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi, bestämde oss en dag för att det fick vara nog. ¨Så köpte vi nya lakan och pratade med barnen, redan på dagen. om att nu skulle vi vara i ett annat rum när sagan var läst. Sen fick de lägga sig exakt samma tid, med exakt samma ritual under några veckor/en månad.
Jävlar vad pretto det lät:-)
Kram
Maja-Lina

Eva sa...

Vi pratar med Dina och går ut, hon kommer efter, vi går in med henne, hon kommer ut, vi går in med henne och så kan det hålla på en timme sen blir man ganska frustrerad och arg och då börjar hon förhandla. Ja ja, hon är så mycket starkare, envisare och bestämdare än oss så jag antar att vi får fortsätta så här. Att hon bara verkar behöva 7-8 timmars sömn (förutom i sverige då hon gladeligen sover 13-14 timmar) gör ju inte saken lättare.

Lantzes sa...

Svårt, alla barn är ju olika och har olika sömnbehov. Rutiner är det vi har kört på och det enda som funkar för oss. Samma saker innan läggdax (även om det inte är vid samma tidpunkt). Sen måste men helt enkelt vara envisare en dem vilket ju inte är det lättaste då man själv är jättetrött. Vi bestämmer när det är dax att gå att sova och att det är EN saga som gäller etc. Ger man efter så vet de det och då blir de bara ännu svårare nästa gång... Men det tar tid att få rutinerna att funka och det är jättejobbigt men i längden är det värt det. Hoppas ni får ordning på nattningen, förstår att du snart inte orkar längre..
Kram!

Maria Agrell, Barcelona sa...

Svårt, vi lirkade alltid med Max och det tog timmar innan han ville sova. Och fortfarande håller vi på och ligger bredvid, pratar, läser Bamse etc.

Ted bara går in och lägger sig när han är trött och somnar rakt av. Vid nio. Tar kanske en halv minut att natta honom. Han sov i egen säng redan från början och kör sitt eget race.

Man kan väl säga att det är lillebror Ted som nattar Max när vi inte har lust att tjafsa mer.

Tror att vissa barn bara behöver mer.

Men det går över. Passa på att njuta av att hon vill vara nära. Om tio år vill hon flytta hemifrån!