lördag 14 februari 2009

Phew!


Efter en trevlig bio-alla-hjärtans-dag-kväll springer vi hem för barnvakten ringt och sagt att Dina är inlåst på toaletten. Dina skriker och gråter hysteriskt och det går inte att öppna dörren. Hon skriker att hon har "poupa" (ont) och hon är jätteledsen. Vi blir ju såklart rädda och adrenaliniga då vår bebis är inlåst och skriker att hon har ont. Vad gör hon där inne? Förblöder hon? Vad har hänt?

Vi bänder med allt vi hittar (och förstör både skruvmejslar och osthyvlar), vi bankar med hammare, borrar så borren viker sig och jag kör in en skruvmejsel i Fredriks hand. Jag försöker prata lungt med Dina men känner att det inte går så jättebra. Hjärnan rusar, vad ska vi göra? Ringa låssmed? (tar för lång tid), slå in dörren med kroppen (då måste vi ju vara säkra på att hon inte sitter innanför dörren och gör illa sig) eller fortsätta borra och bända.

Fredrik fortsatte borra och bända och till slut, "klick" dörren öppnas. Nu kan vi mysa i soffan och hoppas att Dina vågar lägga sig och sova inatt och att hon inte drömmer några mardrömmar, och att mina mardrömmar inte blir för jobbiga.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket äventyr! Råder er att skaffa ett lås som går att öppna utifrån med en specialnyckel. Vi har haft det då det för en del barn (Dinas pappa tex) inte slutar med att man låser in sig en gång!

Eva sa...

Dina har låst in sig flera gånger men det brukar gå att öppna utifrån, denna gången gick det sönder och varken Dina eller vi kunde öppna. Nu måste vi skaffa en ny dörr. Vilken busig pappa! Då vet vi var Dina fått det ifrån då...

Viktoria Löwenthal sa...

Men usch! Det är sådant som jag tänker ibland men aldrig tror att det kommer hända. Nu har ju vi då inget lås på vår toa men ändå..

Vad fin sidan har blivit, jag har inte varit inne på ett lååångt tag eftersom jag har haft fullt upp med att pringa in i väggen gång på gång på gång : )

Krya på er!

Eva sa...

Viktoria: Men stackare...har sett att ni haft det jobbigt, har tom blivit lite avskräckt för att skaffa barn nr 2;) Hoppas ni får sova gott snart!